Bezpečná výživa 2019 – Trendy ve výživě, terapii a potravinářství
V sobotu 30. listopadu 2019 proběhne další ze skvělých kurzů Bezpečné výživy, tentokrát s podtitulem Trendy ve výživě, terapii a potravinářství.
Přednášející:
RNDr. Monika Cahová, Ph.D.; Centrum experimentální medicíny, Institut klinické a experimentální medicíny, Vídeňská 1958/9, 140 21 Praha 4
Ing. Petr Cuhra; ředitel inspektorátu Státní zemědělské a potravinářské inspekce v Praze, Za Opravnou 300/6, 150 00 Praha 5
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.; VŠCHT Praha
Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
MUDr. Jaroslav Macášek, Ph.D.; primář IV. interní kliniky VFN, U Nemocnice 2, Praha 2
Prof. MUDr. Vladimír Teplan, DrSc.; Subkatedra nefrologie IPVZ / IKEM
Doc. Ing. Jan Pánek, CSc.; Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
Odborný program:
Presence; organizace | 8,00 – 8,40 | ||
Zahájení | Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. | 8,55 | |
1 | Kontrola potravin v ČR | Ing. Petr Cuhra | 9,00 – 9,55 |
2 | Funkce ledvin a změny spojené s věkem | Prof. MUDr. Vladimír Teplan, DrSc. | 10,05 – 11,05 |
3 | Prioritní úkoly v oblasti zajištění bezpečnosti potravin pro příští desetiletí | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | 11,15 – 12,15 |
4 | Potravinové zdroje rizikových živin – cukrů, sodíku, nasycených a trans-nenasycených mastných kyselin | Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. | 13,20 – 14,05 |
5 | Plant based diet – benefity a rizika | RNDr. Monika Cahová, Ph.D. | 14,20 – 15,05 |
6 | Mastné kyseliny u nádorů | Prim. MUDr. Jaroslav Macášek, Ph.D. | 15,15 – 16,15 |
Diskuse a závěr semináře | Doc. Ing. Jan Pánek, CSc | 16,15 – 16,30 |
Veškeré podrobnosti včetně přihlášky najdete zde.