Bezpečná výživa – Netradiční potraviny, potraviny nového typu a doplňky I
V sobotu 9. prosince pořádá Fakulta potravinářské a biochemické technologie Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT Praha další ze seminářů Bezpečné výživy. Tentokrát na téma Netradiční potraviny, potraviny nového typu a doplňky. Jako vždy velmi zajímavý program plný přednášejících z řad předních odborníků svých oborů.
Program
8,55 | Zahájení konference | Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
9,00 – 10,00 | Legislativní rámec pro potraviny nového typu | Mgr. Karolína Mikanová |
10,15 – 11,15 | Duše a střevo – střevní mikrobiom a psychika | MUDr. Radkin Honzák |
11,30 – 12,30 | Principy toxikologie potravin | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
13,30 – 14,15 | Probiotika a střevní mikrobiom | RNDr. Monika Cahová, Ph.D. |
14,30 – 15,30 | Potraviny pro zvláštní výživu – typy, vlastnosti a využití v dietologii | Ing. Mgr. Diana Chrpová, Ph.D., Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
15,45 – 16,05 | Představení portfolia firmy Rawvolution a ochutnávka | Ing. Anna Tobolková |
16,05 – 16,50 | Vybrané potraviny nového typu (Novel Food) – vlastnosti, potenciální aplikace a souvislosti, 1. část | Doc. Ing. Jan Pánek, CSc.,
Ing. Vojtech Ilko, Ph.D. |
16,50 – 17,00 | Diskuse a ukončení semináře | Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Seznam přednášejících
RNDr. Monika Cahová, Ph.D.
Centrum experimentální medicíny, IKEM Praha
Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
MUDr. Radkin Honzák
IKEM Praha a Ústav všeobecného lékařství 1. LF UK
Ing. Vojtech Ilko, Ph.D.
Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
Ing. Mgr. Diana Chrpová, Ph.D.
VOŠZ a SZŠ 5. května, Praha 4 & Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
Mgr. Karolína Mikanová
Ministerstvo zemědělství ČR, Odbor bezpečnosti potravin
Doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
Ing. Anna Tobolková
Rawvolution s.r.o, Modletice 80
Seminář bude probíhat v sobotu 9. prosince od 8,20 do 17 hodin, na adrese VŠCHT Praha, technická 3, Praha 6, posluchárna B II.
Základní informace o semináři najdete zde.
Přihlášku k účasti můžete vyplnit zde.