“Exotika” v potravinách – tisková konference Fóra zdravé výživy
19. 5. 2016 dopoledne proběhla tisková konference Fóra zdravé výživy. Věnovali jsme se jednomu z nejdiskutovanějších témat současnosti – palmovému oleji. Názory na něj jsou naprosto protichůdné. Máme se palmového oleje bát a raději se mu vyhýbat? Jak hodnotit jeho přítomnost v potravinách? jde to i bez něj? A co ostatní exotické tuky?
Tyto a další otázky se v rámci tiskové konference řešily. Fórum zdravé výživy se zaměřilo na palmový olej z různých úhlů pohledu – technologického, zdravotního a výživového. Přidali jsme i praktická doporučení. Se zástupci médií diskutovali prof. Dostálová, doc. Piťha, Mgr. Starnovská a RNDr. Suchánek.
Tiskové materiály:
tisková zpráva: “Exotika” v potravinách
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.: Palmový olej v potravinářství
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.: Co místo palmového oleje?
RNDr. Pavel Suchánek: Palmový olej a naše zdraví
Mgr. Tamara Starnovská: Palmový olej v praktickém životě
Tisková konference byla realizována za finanční podpory dotačního programu MZ Národní program zdraví – projekty podpory zdraví pro rok 2016.