Jak potraviny a nápoje mění účinky léků – rozhovor s doc. Piťhou v časopise Téma

Osm loků, ale čeho? Jak potraviny a nápoje mění účinky léků. To je titulek rozhovoru, který pro časopis Téma poskytl doc. MUDr. Jan Piťha, CSc., Předseda Fóra zdravé výživy.
Z časopisu citujeme:
Čemu se v našem trávení přezdívá “mozek pod bránicí” a co vám příbalový leták o účincích léků neřekne? Nejen o zapíjení léků a o tom, jak jejich účinnost ovlivňuje jídlo i kyselost žaludku, se bavíme s doc. MUDr. Janem Piťhou, CSc., z Laboratoře pro výzkum aterosklerózy v pražském IKEM. Proč podle něj poroste v medicíně význam probiotik? A existují i zdraví škodlivé kombinace jídel
Rozhovor byl publikovaný v časopise Téma č.5/2019 (na stranách 6-10), vydaném v pátek 1. 2. 2019 vydavatelstvím MAFRA, a.s.