Podrobné informace k Celostátní odborné konferenci Léky, potraviny a naše zdraví
Přinášíme Vám podrobné informace k letošní Celostátní odborné konferenci “Léky, potraviny a naše zdraví”. Těšíme se na Vaši účast!
PODROBNÉ INFORMACE KE KONFERENCI
Datum a místo konání:
17. října 2018; 9-16,35 hodin (dle programu); IKEM, Vídeňská 1958/9, 140 21 Praha, Kongresový sál
Určena pro:
nelékařské zdravotnické profese podle zákona 96/2004, vyučujícím a studentům odpovídajících oborů a zájemcům o problematiku
Odborný program:
8:30 – 9:00 Prezence
9:00 – 9:05 Zahájení konference
9:05 – 9:45 Nejčastější lékové interakce
Prof. MUDr. Jan Bultas, CSc., Ústav farmakologie 3. LF UK
9:45 – 10:25 Interakce léků a potravin
Doc. MUDr. Jan Piťha, CSc., 2. LF UK FN Motol, IKEM, FZV
10:25 – 11:05 Pojmy – potraviny, funkční potraviny, potraviny pro zvl. výživu, nutraceutika
Doc. Dr. Ing. Věra Schulzová, Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
11:05 – 11:35 Přestávka
11:35 – 12:15 Strava při užívání warfarinu a dalších koagulancií
Mgr. Tamara Starnovská, TN Praha, Sekce VNP, FZV
12:15 – 12:55 Potraviny, nutraceutika a léky užívané k ovlivnění střevního mikrobiomu
Doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D, TN Praha, FZV
12:55 – 13:55 Přestávka, oběd
13:55 – 14:35 Nutraceutika/doplňky stravy ve výživě sportujících ano či ne?
RNDr. Pavel Suchánek, Fitbee, FZV
14:35 – 15:15 Bylinky – potraviny nebo léky?
Eva Chocenská, TN Praha
15:15 – 15:55 Jsou superpotraviny opravdu super?
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., VŠCHT, FZV
15:55 – 16:35 Potraviny od tabulek, po žaludek a ještě dál
Mgr. Tamara Starnovská, TN Praha, Sekce VNP, FZV
16:35 Závěr, zakončení konference
Změna programu vyhrazena
Konferenci bylo uděleno Souhlasné stanovisko profesní organizace – Česká asociace sester, z. s.
Účastnické poplatky:
studenti: 400,- Kč
členové Sekce výživy a nutriční péče, z. s.: 400,- Kč
ostatní: 700,- Kč
!!!pozn: při platbě (č. ú: 659167001/5500) prosím uveďte celé Vaše jméno ve zprávě pro příjemce. Platba na místě není možná!!!
Termín pro zaslání přihlášky a platby na účet:
do 10. 10. 2018
Podrobné informace pro účastníky konference najdete zde.
Partneři konference:
AquaLife Institute je nezávislá organizace sdružující přední odborníky a vědce zejména z oborů lidské hydratace, výživy, zdravého životního stylu či odborníky zabývající se vodou jako přírodním zdrojem. Věnuje se výzkumu problematiky spojené s příjmem tekutin, zapojuje se do diskuze na relevantní témata, generuje vlastní data a studie, komentuje odborné závěry a doporučení týkající se pitného režimu a jeho vlivu na zdravotní stav. Více informací na www.aqualifeinstitute.cz.
Doplněk stravy. Most mezi změnou životního stylu a farmakoterapií. Určeno dospělým lidem, kteří se chtějí efektivně starat o hladinu svého cholesterolu přírodní cestou. 1 tableta denně v kombinaci s pestrou, vyváženou stravou a zdravým životním stylem. www.mylancz.cz.
Mlýnský pramen je výtěžkem z přírodního léčivého zdroje, který vyvěrá v srdci nejvýznamnějších českých lázní – Karlových Varů. Minerální prameny v Karlových Varech jsou používány k pitným kúrám v případě obtíží s trávicím traktem, zejména se žaludkem, žlučníkem, žlučovými cestami, slinivkou břišní, játry, dvanáctníkem a tenkým i tlustým střevem. Karlovarské prameny jsou rovněž indikovány na choroby látkové výměny, mimo jiné i na diabetes mellitus. Díky Mlýnskému prameni si můžete dopřát pitnou kúru z Karlových Varů kdekoliv. Více informací na www.mlynsky-pramen.info.
Časopis Výživa a potraviny vydává Společnost pro výživu. Je určen jak veřejnosti, tak odborníkům. Informuje i o kulinárních specialitách, směrech výživy, o inovacích v potravinářství. Zaměřuje se na data o spotřebě potravin, na fyziologii výživy. Součástí jsou informace o dietách, netradičních plodinách, ale i mýty ve výživě a potravinářství. Autoři článků jsou z oblasti fyziologie a hygieny výživy, z řad potravinářských inženýrů, nutričních ekonomů aj., ale i z praxe společného stravování a nutričních terapeutů. Více informací o časopisu najdete na www.vyzivaspol.cz.
Thermomix®, to je více než mixér. To je kuchyně v jednom spotřebiči. Zastane práci 12 samostatných kuchyňských přístrojů. V jeden okamžik vaří, mixuje i váží. Je ideálním pomocníkem pro rodiny s dětmi, celiaky, vegany či vyznavače paleo. Zvládne ořechová másla, rostlinná mléka, domácí máslo i jogurty. Stačí sledovat pokyny na dotykové obrazovce a přidávat jednotlivé ingredience. Na webu Cookidoo® najedete přes 2000 receptů s výživovými hodnotami, které lze poslat do Thermomixu® a začít vařit.
Mediální partner:
Odborný dvouměsíčník pro všeobecné sestry a ostatní nelékařské zdravotnické pracovníky Florence přináší aktuální informace a odborné články z ošetřovatelské teorie i praxe (zpravodajství z kongresů, kazuistiky, ošetřovatelské technologie apod.), zabývá se ošetřovatelskou legislativou, psychologií, prezentuje výzkumné práce, věnuje se historii ošetřovatelství, informuje o moderním managementu a představuje zajímavé osobnosti z těchto oblastí. www.florence.cz.