“Zabijácké pečivo?”
Měli bychom se chlebu a pečivu v rámci zásad zdravé životosprávy raději vyhýbat? Je pro organizmus lepek škodlivý a nejlepším řešením pro všechny je tudíž bezlepková dieta? Jak poznat opravdu celozrnné pečivo? Odpovědi na tyto a další otázky se řešily v rámci tiskové konference na téma pečivo, kterou 30. 6. 2015 pořádalo Fórum zdravé výživy. Přítomným zástupcům médií odborníci prozradili, jak se od sebe liší jednotlivé druhy pečiva a poradili, jak se orientovat v široké nabídce nejrůznějších druhů pekařských výrobků. Odborně komentovány byly mýty kolem pečiva i lepku, které jsou v dnešní době více než aktuální. Odborníci z řad Fóra zdravé výživy, konkrétně prof. ing. Jana Dostálová, CSs., Mgr. Tamara Starnovská a doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D., nabídli i další zajímavé informace a praktické tipy.
Tiskové materiály:
Tisková informace
Chléb a pečivo – prof. Dostálová
Nebezpečný lepek? – doc. Kohout
Pečivo v našem jídelníčku – Mgr. Starnovská
Mýty o chlebu a pečivu